WIEDZA +
TROCHĘ WIEDZY NA TEMAT ŻYWNOŚCI ;)
opracowania naukowe i publicystyczne
WIEDZA I JAKOŚĆ - biuletyny IJHARS
BIULETYN INFORMACYJNY ARR
UKIERUNKOWANA FERMENTACJA MLEKOWA OGÓRKÓW Z UPRAW EKOLOGICZNYCH PRZY ZASTOSOWANIU WYSELEKCJONOWANYCH KULTUR STARTEROWYCH BAKTERII FERMENTACJI MLEKOWEJ
Beata CHABŁOWSKA, Katarzyna PIASECKA-JÓŹWIAK, Joanna ROZMIERSKA, Emilia SZKUDZIŃSKA-RZESZOWIAK Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, Zakład Technologii Fermentacji
PROBIOTYCZNE BAKTERIE FERMENTACJI MLEKOWEJ (LAB)
Julitta Gajewska, Mieczysław K. Błaszczyk
Samodzielny Zakład Biologii Mikroorganizmów, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
Technologiczne kształtowanie jakości żywności
opracowanie Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności pod redakcją naukową Karoliny M. Wójciak i Zbigniewa J. Dolatowskiego