O NAS  /  DLA PRODUCENTÓW I ROLNIKÓW  /  Ocet Jabłkowy

Ocet jabłkowy 10%

 ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy to źródło witamin: a, b1, b2, b6, c, e, p, beta-karotenu oraz żelaza, potasu, fluoru,chloru, miedzi, wapnia, magnezu, sodu, fosforu i krzemu.

WARTOŚĆ pH 3 

Nasz ocet jabłkowy produkowany jest w drodze naturalnej biologicznej fermentacji octowej moszczu jabłkowego.

Im odmiana jabłek jest soczystsza i słodsza tym pozyskany ocet mocniejszy, gdyż proces fermentacji uzależniony jest od wysokości zawartego w jabłkach cukru.

Ocet jabłkowy ma właściwości bakteriostatyczne i grzybobójcze, w przetwórstwie warzywno-owocowym z powodzeniem zastępuje ocet spirytusowy nadając przetworom charakteru i wydobywając z nich głębię smaku.

Ocet jabłkowy podnosi walory zdrowotne produktów.

Wykorzystywany jest w produkcji przetworów o obniżonej kaloryczności.

Ma zastosowanie nie tylko w przemyśle spożywczym, jego właściwości doceniane są w produkcji naturalnych kosmetyków oraz organicznych środków czyszczących.

Wykorzystywany jest w rolnictwie jako pochodna kwasu jabłkowego. 

 

 

OCET JABŁKOWY oferujemy w stężeniu 6% i 10%
dostępne opakowania 5l; 11l i 34l oraz 1000l

w celu uzyskania oferty prosimy złożyć zapytanie mailowe