Ocet jabłkowy 10%
Ocet z naszych polskich jabłek
Ocet jabłkowy to źródło witamin: a, b1, b2, b6, c, e, p, beta-karotenu oraz żelaza, potasu, fluoru,chloru, miedzi, wapnia, magnezu, sodu, fosforu i krzemu.
WARTOŚĆ pH 3
Nasz ocet jabłkowy produkowany jest w drodze naturalnej biologicznej fermentacji octowej moszczu jabłkowego.
Im odmiana jabłek jest soczystsza i słodsza tym pozyskany ocet mocniejszy, gdyż proces fermentacji uzależniony jest od wysokości zawartego w jabłkach cukru.
Ocet jabłkowy ma właściwości bakteriostatyczne i grzybobójcze, w przetwórstwie warzywno-owocowym z powodzeniem zastępuje ocet spirytusowy nadając przetworom charakteru i wydobywając z nich głębię smaku.
Ocet jabłkowy podnosi walory zdrowotne produktów.
Wykorzystywany jest w produkcji przetworów o obniżonej kaloryczności.
Ma zastosowanie nie tylko w przemyśle spożywczym, jego właściwości doceniane są w produkcji naturalnych kosmetyków oraz organicznych środków czyszczących.
Wykorzystywany jest w rolnictwie jako pochodna kwasu jabłkowego.
OCET JABŁKOWY oferujemy w stężeniu 6% i 10%
dostępne opakowania 5l; 11l i 34l oraz 1000l
w celu uzyskania oferty prosimy złożyć zapytanie mailowe