O NAS  /  PRODUKTY PRIMUS  /  Ocet Jabłkowy

Ocet Jabłkowy

AUDYT ZAKOŃCZONY!top produkt doceń polskie
POWTARZAMY SUKCES!
Nasze wszystkie produkty ponownie uzyskały certyfikat "DOCEŃ POLSKIE" 
znak TOP PRODUKT 
2017r i 2015r

 

 

 

 

WŁAŚCIWOŚCI OCTU JABŁKOWEGO - CO WAR
TO WIEDZIEĆ:

OCET JABŁKOWY TO ŹRÓDŁO WITAMIN: A, B1, B2, B6, C, E, P, BETA-KAROTENU ORAZ ŻELAZA, POTASU, FLUORU,CHLORU, MIEDZI, WAPNIA, MAGNEZU, SODU, FOSFORU I KRZEMU

Na rynku sprzedawane są dwa podstawowe octy jabłkowe:
ocet jabłkowy winny i ocet jabłkowy z naturalnej fermentacji.

Do octu jabłkowego winnego zazwyczaj przy produkcji dodaje się octu spirytusowego inicjującego fermentację a do octu jabłkowego z naturalnej fermentacji biologicznej - nie.

NASZ OCET JABŁKOWY PRODUKOWANY JEST NATURALNĄ METODĄ FERMENTACJI BIOLOGICZNEJ.
NIE ZAWIERA ŻADNYCH DODATKÓW I POLEPSZACZY.
IM ODMIANA JABŁEK JEST SOCZYSTSZA I SŁODSZA TYM POZYSKANY OCET MOCNIEJSZY A JEGO KOLOR CIEMNIEJSZY.
(PROCES FERMENTACJI UZALEŻNIONY JEST OD WYSOKOŚCI ZAWARTEGO W JABŁKACH CUKRU.)

OCET JABŁKOWY OFEROWANY PRZEZ NAS MOŻE MIEĆ STĘŻENIE 10% LUB 6%

PODOBNIE JAK OWOC, OCET JABŁKOWY POSIADA BOGATE WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE, DZIĘKI ZAWARTYM W NIM ZWIĄZKOM MINERALNYM, ENZYMOM I AMINOKWASOM UZUPEŁNIA SKŁADNIKI BIORĄCE CZYNNY UDZIAŁ WE WSZYSTKICH PROCESACH ŻYCIOWYCH.
JEST ŹRÓDŁEM PEKTYNY I BIOFLAWONOIDÓW. WSPOMAGAJĄCYCH PRACĘ NACZYŃ KRWIONOŚNYCH, PEKTYNA Z KOLEI OBNIŻA POZIOM CHOLESTEROLU I ZAPOBIEGA ZMIANOM MIAŻDŻYCOWYM.

OCET JABŁKOWY SKUTECZNIE POWSTRZYMUJE SZKODLIWE DZIAŁANIE WOLNYCH RODNIKÓW, TYM SAMYM OPÓŹNIA PROCES STARZENIA, KORZYSTNIE WPŁYWA NA SERCE ORAZ UKŁAD IMMUNOLOGICZNY.

OCET JABŁKOWY ZAWIERA RÓWNIEŻ CENNY DLA ZDROWIA POTAS, JEGO NIEDOBÓR W ORGANIZMIE MOŻE NIEKORZYSTNIE WPŁYWAĆ NIE TYKO NA NASZE SAMOPOCZUCIE PSYCHOFIZYCZNE, MOŻE TAKŻE PROWADZIĆ DO ZBURZEŃ PRACY SERCA.

WARTO PAMIĘTAĆ: OCET JABŁKOWY (ZAWARTY W NIM KWAS OCTOWY) JEST WROGIEM BAKTERII I DROBNOUSTROJÓW.

NIE NALEŻY JEDNAK SPOŻYWAĆ GO W ZBYT DUŻYCH ILOŚCIACH, W PRZYPADKU ZALECEŃ LEKARSKICH TRZYMAJMY SIĘ WYTYCZNYCH JAKIE OKREŚLIŁ NAM LEKARZ.

JEŚLI SAMI POSTANOWIMY UZUPEŁNIĆ NASZ DZIENNY JADŁOSPIS O OCET JABŁKOWY POLECAMY FORMĘ NAPOJU.

NAPÓJ 

DO SZKLANKI CIEPŁEJ WODY DODAJEMY DWIE ŁYŻECZKI MIODU (WG UZNANIA Z LIPY, GRYKI, RZEPAKU LUB INNEGO), GDY MIÓD SIĘ ROZPUŚCI DODAJEMY DWIE ŁYŻECZKI OCTU. NAPÓJ MOŻEMY WZBOGACIĆ ŚWIEŻYMI LISTKAMI MIĘTY I KOSTKAMI LODU.

W TEJ FORMIE NAPÓJ NAS NIE TYLKO WZMACNIA FIZYCZNIE ALE DODAJE SIŁ WITALNYCH.
(PIJMY JEDEN NAPÓJ DZIENNIE NIE DŁUŻEJ NIŻ PRZEZ DWA TYGODNIE, NASTĘPNIE ZRÓBMY KILKA DNI PRZERWY).

GORĄCO POLECAMY ODROBINĘ OCTU DO KAŻDEJ PRZYRZĄDZANEJ SURÓWKI, SZCZEGÓLNIE ZE ŚWIEŻYCH OWOCÓW I WARZYW.

OCET JABŁKOWY MOŻNA RÓWNIEŻ STOSOWAĆ ZEWNĘTRZNIE DO OKŁADÓW ( PRZY DOKUCZAJĄCYCH ŻYLAKACH) LUB MYCIA NP. ZAMIAST TONIKA DO TWARZY - LECZ W FORMIE KONIECZNIE ROZCIEŃCZONEJ! 1:1 NP Z WODĄ MINERALNĄ.

DO ZNISZCZONEJ SKÓRY DŁONI, ZMĘCZONYCH CODZIENNYMI PRACAMI DOMOWYMI, POLECAMY KREM, KTÓRY NALEŻY PRZYGOTOWAĆ Z JEDNEJ ŁYŻKI OCTU, CZTERECH ŁYŻEK OLEJU RZEPAKOWEGO I ŻÓŁTKA. NIE STOSOWAĆ NA OTWARTE RANY, KREM ZMYĆ PO GODZINNYM OKŁADZIE.

ZAPRASZAMY DO NASZEGO KĄCIKA KULINARNEGO : KULINARNE HOKUS POKUS ZNAJDĄ W NIM PAŃSTWO INTERESUJĄCE PRZEPISY Z ZASTOSOWANIEM NASZYCH PRODUKTÓW

 Jeśli chcesz wykorzystać nasze opracowanie - poproś - sam bez naszej zgody nie możesz tego tekstu rozpowszechniać. Chroni nas prawo autorskie.